Omgekeerde Osmose (gezuiverd drinkwater)

Ons drinkwater bevat bestanddelen die we niet binnen willen krijgen zoals medicijnresten, hormonen, pesticiden en zware metalen. Deels worden deze bestanddelen er door onze waterleverancier uitgefilterd maar gezien het feit dat er steeds meer verschillende soorten  medicatie en bijvoorbeeld gewasbeschermingsmiddelen in de landbouw worden toegepast, is het ondoenlijk om deze er allemaal uit te filteren. Alleen al het feit dat er, volgens een RIVM-rapport,  per jaar 140 ton medicijnresten via het riool in het oppervlaktewater terecht komt is reden tot zorg. Van dit water wordt ons drinkwater ‘gemaakt’.

Wij leveren een toestel die deze bestanddelen er uit kan filtren waardoor u gezond en zuiver water kunt drinken. Dit systeem wordt in de meeste gevallen in een keukenkastje geplaatst.

Werking

Bij onze omgekeerde osmose wordt het water gefilterd door een 5 fasen filtratie welke vele opgeloste stoffen uit het water filtert. Of het nu om bijvoorbeeld kalk, pesticide, medicijnresten, fluor of zware metalen gaat, omgekeerde osmose is een uitstekende methode om water te zuiveren. Bij het proces van osmose wordt het water onder druk door een halfdoorlaatbaar membraan geperst. Het membraan is zo ontworpen dat kleine watermoleculen van zuiver water er doorheen kunnen, maar grotere deeltjes of moleculen met een chemische samenstelling niet. De in het water opgeloste stoffen welke niet door het membraan gaan zullen met het afvalwater worden afgevoerd. Het zuivere water welke door het membraan is geperst, is osmosewater. Het systeem bestaat uit een 5 fasen filter systeem in combinatie met een voorraadvat waaruit het zuivere water wordt getapt.
Een compactere uitvoering is mogelijk. Dit model neemt minder ruimte in in het keukenkastje en de filter is makkelijker te vervangen. Bij het systeem wordt een losse tapkraan geleverd. Het is echter ook mogelijk om in plaats van de huidige keukenkraan een combi kraan te plaatsen van waaruit zuiver water uit de linkergreep en warm/koud water uit de rechtergreep kan worden getapt. Deze kranen zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar zodat de stijl kan worden aangepast aan uw wensen.

Dit 5 fasen zuiver watersysteem kunnen wij leveren voor 398,-. De plaatsingskosten zijn 89,-. Het advies is jaarlijks de filters te laten wisselen. De kosten hiervoor bedragen 89,-.

In onze showroom kunnen we u gezuiverd water laten proeven, maak hiervoor een afspraak.

Zie ook Wikipedia voor een uitleg over omgekeerde osmose.

Heeft u vragen?

Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u terug.

Advies op maat

We komen graag bij u thuis voor een advies op maat.
Maak direct een afspraak!

Afspraak maken
Vraag een gratis offerte aan