Water filter

Water filter: hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Een waterfilter zorgt voor zuiver drinkwater en vormt daarmee een waardevolle aanvulling op een waterontharder. De ontharder kennen we ook wel als een ontkalker, het is een apparaat dat het water vrij maakt van kalk en magnesium. Verder is er echter nog geen sprake van filtering. Een ontharder helpt schadelijke kalk uit het water te halen en bijvoorbeeld aanslag te voorkomen. Wilt u zorgen voor zuiver drinkwater waar u zonder problemen gebruik van kunt maken? Dan is daarvoor een waterfilter beschikbaar. Het is goed mogelijk om de beide producten te combineren.

Ontvang nu tijdelijk 2 jaar gratis zout bij de aanschaf van een waterontharder naar keuze. Geldig tot en met 28 november 2021.

Omgekeerde osmose

Voor het zuivere drinkwater op basis van een water filter kunt u gebruik maken van omgekeerde osmose. Hierbij is er sprake van een membraan, dat dienst doet als een extreem fijn filter. Het filter slaagt erin om opgeloste stoffen uit het water te filteren, zodat die niet in het drinkwater terecht zullen komen.

Het gebruikte membraan is zo ontworpen dat de kleine moleculen van het water er zelf wel doorheen kunnen, maar dat dit niet geldt voor de grotere deeltjes met een chemische samenstelling. Er ontstaat op die manier een grondige filtering, om de opgeloste deeltjes in het water eruit te halen. Het water filter maakt het mogelijk om die stoffen met het afvalwater af te voeren, zodat u aan de andere kant gebruik kunt maken van zuiver drinkwater. We spreken van osmosewater, waarmee we aangeven dat dit vrij is van de opgeloste stoffen die daar eigenlijk niet in thuis horen.

Geavanceerde filtering

Het water filter zorgt voor een geavanceerde filtering, op basis waarvan er diverse opgeloste stoffen uit het water gehaald kunnen worden. Bovendien is het filter klein van stuk, wat het eenvoudig maakt om deze gewoon in een keukenkastje te (laten) monteren. Dit kan meteen onder de spoelbak. Het filter bestaat uit 5 fasen en een voorraadvat van 12 liter. Een kraantje naast de huidige kraan maakt het mogelijk om dit water te tappen.

Het is desgewenst ook mogelijk om zowel kraanwater als osmosewater te tappen, bijvoorbeeld omdat u niet in alle gevallen gebruik hoeft te maken van het gezuiverde water. Op die manier heeft u op basis van het water filter dat u toepast de volledige vrijheid om daar mee om te gaan zoals u wenst.

Mineraal filter toepassen

Houd er rekening mee dat het water filter zo geavanceerd is dat het ook de mineralen eruit zal filteren. Wilt u die graag in het water houden? Dan kunt u gebruik maken van een mineraalfilter. Op die manier zitten de mineralen nog wel gewoon in het water dat u drinkt, maar is er geen sprake meer van de andere chemische oplossingen die daar niet in thuis horen.

U kunt online een water filter bestellen. Vragen over het water filter of het verschil met de ontharders? Neem contact met ons op, we horen graag van u.

  Heeft u een vraag?

  Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u terug.

  Waterspecialist

  We komen graag bij u thuis voor een advies op maat. Maak direct een afspraak!

  Afspraak maken
  Vraag een gratis offerte aan