Compacte waterontharders voor in de meterkast

Waterontharder Meterkast
Een waterontharder of waterontkalker plaatsen in de meterkast is heel goed mogelijk. Het kiezen van de juiste waterontharder is maatwerk. Eén van de aspecten die in acht genomen dient te worden is de locatie met de beschikbare ruimte. Daarom heeft Waterspecialist een uitgebalanceerd assortiment samengesteld om altijd de juiste oplossing te kunnen bieden, zo ook voor de meterkast, bijkeuken etc. Twee compacte modellen die bij uitstek geschikt zijn om in de meterkast te plaatsen, zijn de WS External AK en de Kinetico Premier Compact Waterontharder.

Compacte waterontharders

WS External AK: Gratis digitale Brochure aanvragen
Kinetico Premier Compact: Gratis digitale Brochure aanvragen

WS External AK WaterontharderDe WS External AK kan de beste optie zijn voor in de meterkast. Dit is een flexibel model met een extern zoutvat. Dat betekent dat het zoutvat los staat van de waterontharder. Daardoor kunnen de verschillende onderdelen van de waterontharder boven elkaar of in verschillende ruimtes geïnstalleerd worden. Denk bijvoorbeeld aan de kruipruimte of de bijkeuken. Uiteraard is het ook mogelijk deze onderdelen naast elkaar te plaatsen.Waterontharder Premier Compact

De Kinetico Premier Compact is een veelgebruikt model voor in de meterkast dankzij de compacte maatvoering én het fraaie design. Dit model heeft de volgende afmetingen (zonder bypass): 
Breedte: 20,5
Hoogte: 49,5
Diepte: 47,5

Voordat u waterontharder aanschaft is het belangrijk om te weten welk model het beste past bij uw woonsituatie. Wij komen graag bij u langs om u te helpen bij het bepalen van het juiste model in uw woonsituatie. Deze service is kosteloos en vrijblijvend.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan voor uw woonsituatie! 
   

  Werking Waterontharder Meterkast
  Kalkaanslag sanitair

  De werking is exact hetzelfde als van onze andere waterontharders, de werking hiervan is gebaseerd op een ionen-uitwisseling. Het water dat uit uw kraan stroomt bevat van nature kalk. Dit kalk veroorzaakt kalkaanslag op allerlei vervelende plekken. Een waterontharder ontkalkt uw water, zodat u kunt genieten van zacht water. Door uw waterontharder direct na de watermeter te plaatsen, heeft u hier in het gehele huis plezier van. Een goede locatie voor een waterontharder is de meterkast of de kruipruimte onder uw woning. In beide gevallen wordt het water direct na de watermeter onthard, waardoor u in het gehele huis geniet van zacht water. Wanneer u geen kruipruimte heeft, is de meterkast een goede locatie voor de waterontharder. Een vraag die ook weleens gesteld wordt is: mag een waterontharder in de meterkast? Ja, dat kan op twee voorwaarden. 1. De waterontharder moet geschikt zijn voor de meterkast. 2. De waterontharder moet op de juiste wijze gemonteerd worden. Op deze manier is het veilig om een waterontharder of waterontkalker in de meterkast te plaatsen. 

  Wat is het verschil tussen een gewone waterontharder én een waterontharder voor in de meterkast?

  Waterontharders zijn er in vele vormen en maten. Veel modellen zijn te groot en te lomp voor in de meterkast. Daarnaast wordt er weinig aandacht geschonken aan het design, dit komt het uiterlijk niet ten goede. Daarom hebben wij 2 modellen in ons assortiment opgenomen die wél geschikt zijn voor in de meterkast én op een effectieve manier het kalk uit uw leidingwater filteren.

  Is een waterontharder in meterkast voordeliger?

  Een waterontharder in de meterkast plaatsen biedt voordelen. Zo kunt u in heDuo Eco Waterontharderel uw huis gebruik maken van zacht water en staat de waterontharder niet in het zicht. Een waterontharder in de meterkast is niet per definitie voordeliger. Een voordeel is wel dat u gemakkelijk het zout niveau kunt controleren en eventueel kunt bijvullen. Als uw waterontharder in de kruipruimte is gemonteerd, is dit een minder makkelijke klus. 

  Vindt u de prijs een belangrijk punt van afweging in uw keuze voor een waterontharder? Overweeg dan of de WS Duo Eco een geschikte optie voor u is. Aangezien er naast de prijs nog veel andere elementen meewegen in de keuze van de juiste oplossing, doet u er goed aan deskundig advies in te winnen. Uw Waterspecialist staat u graag te woord.

  Waterontharder plaatsen in Meterkast

  Het installeren van de waterontharder in uw meterkast is een precisieklus. De ruimte in uw meterkast is waarschijnlijk beperkt en de montage vereist vakmanschap. Omdat uw waterleidingen onder druk staan en u zeker in uw meterkast geen lekkage wilt, is het belangrijk kwalitatief materiaal te gebruiken. Met behulp van veelal flexibele leidingen voor de aan- en afvoer van water  krijgt u een oplossing op maat. Waterspecialist monteert waterontharders in alle ruimtes, dus ook in de meterkast.

  Vraag een vrijblijvende offerte aan en geniet van alle voordelen van zacht water!

  In welke ruimte kan je de waterontharder nog meer plaatsen?

  Uw waterontharder kan natuurlijk ook buiten de meterkast geplaatst worden. Denk aan de kruipruimte, bijkeuken, garage, schuur en onder het aanrecht is een mogelijkheid. En bij sommige compacte modellen, zoals de Kinetico Premier Compact Waterontharder, (bekijk hier meer waterontharders van Kinetico) is extra aandacht geschonken aan het design. Daardoor is het zelfs mogelijk om de waterontharder in het zicht te plaatsen, zonder dat dit afbreuk doet aan de inrichting van uw woning. Het is handig dat de waterontharder goed bereikbaar is. Zo kan er onderhoud plaats vinden en kunt u zonder moeite het zout bijvullen.

  Tip: Sommige waterontharders vereisen een elektriciteitsaansluiting, terwijl andere volledig mechanisch functioneren. Controleer daarom of op de gewenste locatie een stopcontact beschikbaar is.

  Nadelen hard water
  Kalkaanslag op douchedeuren en ramen

  Uw leidingwater bevat van nature calcium en magnesium. We noemen dit hard water. Bij ieder gebruik van leidingwater, laat dit water kleine hoeveelheden van deze mineralen achter. Deze vormen een kalkaanslag in uw leidingen en in uw apparatuur. Maar ook op de oppervlakten waar u het water gebruikt (denk aan het glas bij het zemen van uw ramen of uw douchedeur na gebruik).

  De kalkaanslag laat niet alleen vervelende vlekken na, maar belemmert ook de werking van uw huishoudelijke apparatuur. Uw wasmachine, vaatwasser, waterkoker, koffiezetapparaat enzovoorts vertonen sneller kuren, u moet vaker schoonmaken met meer en agressiever schoonmaakmiddel, uw eten smaakt minder lekker en uw textiel wordt stug. 

  Voordelen zacht water
  Kalkvrij water, gezonder eten en drinken

  Wanneer u geen last wilt hebben van de nadelen van hard water, bieden de (compacte) waterontharders van Waterspecialist de oplossing. En dat betekent:

  • Uw apparatuur gaat langer mee.
  • U geniet van smaakvoller eten en drinken.
  • U bespaart kosten op schoonmaakmiddelen.
  • Uw huid en uw wasgoed wordt heerlijk zacht.
  • U heeft geen kalkaanslag meer.
  • U ontlast het milieu, doordat u minder schoonmaakmiddelen hoeft te gebruiken.

  Ontdek alle voordelen van zacht water!

  Waterspecialist Zeeland

  Peter Brouwer WaterspecialistZoals u ziet zijn er veel zaken die komen kijken bij het kiezen van de juiste waterontharder. Als Waterspecialist hebben wij ons gespecialiseerd in uw drinkwater. Al vanaf 2011 helpen wij huishoudens met het vergroten van wooncomfort. Dat is waar het bij de Waterspecialist uiteindelijk om gaat: huishoudens kalkvrij maken, zodat het wooncomfort vergroot wordt. En dat elke nieuwe klant net zo tevreden wordt als dat de reviews van onze bestaande klanten laten zien. Dat is waarom we onze expertise hebben ontwikkeld, bijhouden en aanwenden zodat u ultiem kunt genieten van zacht water.

  Wilt u meer weten? Vraag een brochure op van de Kinetico Premier Compact Waterontharder of van de WS External AK!

   Heeft u een vraag?

   Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u terug.

   Vraag een gratis offerte aan