Waterontkalker

De werking, voordelen en installatie van een waterontkalker

Een waterontkalker haalt kalk en magnesium uit het water. Dat zijn de belangrijkste oorzaken van ontsierende en hardnekkige aanslag in uw badkamer. Dankzij de waterontkalker kunt u het water hiervan ontdoen voordat het in de leidingen van uw pand terecht komt.

De waterontkalker bestaat uit een harsfilter met geïntegreerd of separaat zoutvat. Het hars zorgt ervoor dat kalk en magnesium uit het water worden gehaald. Het resulteert in water wat vrij is van kalk en magnesium, waardoor het ‘zacht’ is. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee.

Werking van de waterontkalker

De waterontkalker maakt gebruik van een harsfilter welke direct na de watermeter wordt gemonteerd. Het water wat de woning binnen komt stroomt door een harsbed. De kalk en magnesium uit het water verkleven aan de hars. Hars kan bij een bepaalde hoeveelheid en plaatselijke hardheid een bepaald aantal liters waters ontharden. Dit wordt volledig automatisch, mechanisch of electronisch geregistreerd. Als het hars verzadigd is start het regeneratie-proces. Dit is de zogenaamde ionen-uitwisseling. Kalk-ionen worden met zout van het hars gespoeld.

Voordelen van een waterontkalker

Een waterontkalker biedt veel voordelen. Het is niet meer nodig om de waterkoker of het koffiezet-apparaat te ontkalken en in de douche is er sprake van veel minder aanslag. De boiler zal minder hard slijten en dat geldt ook voor de stoomdouche, de kokend waterkraan of stoomgenerators. De huid zal dankzij de waterontkalker zachter aanvoelen en de klachten over een droge, trekkende huid na een douchebeurt, winterhanden en eczeem verminderen. Koffie en thee krijgen de natuurlijke smaak weer terug en het glasservies blijft helder.

Installatie van een waterontkalker

De installatie van een waterontkalker neemt over het algemeen niet veel tijd in beslag. In de meeste gevallen kan het in 2 á 3 uur worden uitgevoerd.

De installatie van de waterontkalker kan op drie verschillende manieren worden uitgevoerd. U kunt het door ons laten doen, u kunt uw eigen installateur inschakelen of u kunt er zelf mee aan de slag gaan. De plaatsing van de waterontharder is niet moeilijk, al is enige technische achtergrond daarvoor gewenst.

Voor een advies op maat neemt u contact met ons op!

    Heeft u een vraag?

    Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u terug.

    Vraag een gratis offerte aan