Hoe het werkt Osmosesysteem

Zuiver drinkwater in drie heldere stappen.

Werking
Ons osmosesysteem (zuiver water systeem) perst het leidingwater, onder druk, door een halfdoorlaatbaar membraan. Het membraan is zo ontworpen dat kleine watermoleculen van zuiver water er doorheen kunnen, maar grotere deeltjes of moleculen met een chemische samenstelling niet. De in het water opgeloste stoffen welke niet door het membraan gaan zullen met het afvalwater worden afgevoerd. Het zuivere water welke door het membraan is geperst noemen we osmosewater (zuiver water). Ontdek meer over ons osmosesysteem WS-H2O.

De filters
Het omgekeerde osmose toestel bestaat uit een aantal filters en een voorraadvat: De eerste filter waarmee het water in aanraking komt zuivert het water van kleine bestanddelen die in het water zweven. Door deze bestanddelen alvast te filteren wordt het volgende Reserve Osmose-membraam, ook wel RO-membraam, beschermd.

Het RO-membraan is dus de tweede filter waarmeee het water in aanraking komt. Het RO membraam is het werkpaard van het complete toestel. Deze filtert alle bestanddelen kleiner dan 1/100.000.000. Hieronder vallen metaaldeeltjes, bacteriën, virussen, hormonen, pesticiden, farmaceutische drugs en microplastics.

Na deze filtering komt het water in een derde filter. Deze ontdoet het water van het laatste restant organische bestanddelen. Na deze behandeling komt het water in een voorraadtank van waaruit u vervolgens zuiverwaterkraan kunt tappen. Het resultaat: super gezond en neutraal water wat u met een gerust hart kunt drinken.

Wilt u meer weten over de werking van het ons omgekeerde osmose toestel?
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of vraag de digitale brochure van de WS-H2O aan of een offerte aan. 

 

 

Heeft u een vraag?

Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u terug.

Waterspecialist

We komen graag bij u thuis voor een advies op maat. Maak direct een afspraak!

Afspraak maken
Vraag een gratis offerte aan